MISS INDIAN WORLD

De Rol van Miss Indian World:

Miss Indian World staat symbool voor de trots en waardigheid en eer van Native Amerikaanse vrouwen en dient als cultureel goodwill ambassadeur voor Native Amerikanen en Inheemse Volken.

Het Miss Indian World Platform:

  • De kracht en volharding van Native Amerikanen en Inheemse Volken door globale culturele identiteit en diversiteit
  • Het brengen van historisch en hedendaags bewustzijn in de moderne samenleving
  • Het promoten van de Gathering of Nations Powwow gestart in 1983 en het wegnemen van oude stereotypes over de Native Amerikanen en Inheemse        Volken.
  • Wat is een Powwow; de Powwow cirkel en protocol zijn een heilig intertribaal evenement dat alle Native Amerikanen en Inheemse Volken samenbrengt door zang, dans en levensstijl. En degene die oprechte interesse hebben over de verschillende tradities, verschillend per stam, en de Powwow en levenslessen  met hen te delen, deze levenslessen worden door de ouderen aan de jongeren geleerd.

Over het Miss Indian World Programma:

De Miss Indian World pageant en daarbij behorende prestigieuze titel is gestart in 1983 in Albuquerque New Mexico, USA.

Deelnemers leren al gauw dat het Miss Indian World Programma zoveel meer is dan een competitie, gedurende de 5 dagen durende spannende ervaring delen de deelnemers een reis van zusterschap terwijl zij hun familie, gemeenschap en stam vertegenwoordigen, ontstaan langdurige vriendschappen bereiken ze persoonlijke doelen en creeeren herinneringen voor het leven.

De competitie bestaat uit een aantal onderdelen, een essay, spreken en public, dans, persoonlijk interview en in een prachtige theatervoorstelling presenteren zij hun persoonlijk traditioneel talent. Deze theatervoorstelling word gehouden op donderdagavond voordat de Gathering of Nations Powwow start op vrijdag. Om zeker te zijn van een eerlijke beoordeling zijn er 5 verschillende juryleden voor elke categorie. Per onderdeel krijgen de deelnemers punten, degene die de meest punten verzameld wint. Dit eindigt dan in een uitverkocht stadium, zaterdagavond op de Gathering of Nations Powwow waar de kroning van Miss Indian World plaatsvind.