GATHERING OF NATIONS

Over Gathering of Nations gevestigd in 1983 in Albuquerque, NM, USA

Jaarlijks gehouden in april en gezien als het meest prominent, populair en legendarisch Native evenement in Noord Amerika.

In al die jaren zijn er tienduizenden mensen en meer dan 750 stammen vanuit USA, Canada en van rond de wereld op dit evenement geweest. Gathering of Nations streeft ernaar om een culturele, spirituele en vermakelijke ervaring te zijn voor allen. Het 3 daagse evenement bestaat uit meer dan 3000 traditionele Native Amerikaanse powwow zangers en dansers die strijden voor prijzen in verschillende categorieen van zang en dans.

De hoofdlijnen van dit evenement zijn:

De Miss Indian World competitie en kroning, er is een Indiaanse Handelsmarkt met meer dan 400 kramen, waaronder arts & crafts verkopers. er is een straat met verschillende Native Amerikaanse eet- en drinkgelegenheden genoemd Powwow Alley en dan Stage 49 waar muzikale optredens door Native Amerikanen worden gegeven anders dan powwowmuziek.

Er is wel eens gezegd dat er iets magisch is aan de Gathering of Nations en Flint Carney, een oude vriend en lid van de Kiowa Nation, deelde “het beste van Gathering of Nations is het respect dat word gegeven aan alle Native mensen van de hele wereld. Dit is het powwowleven en de lessen die wij van onze ouderen hebben geleerd geven wij weer door aan de jongere generaties. Het Gathering of Nations gevoel eindigt niet wanneer je weer naar huis gaat maar draag je mee in je hart en gedachtes en blijft bij je onderweg naar een volgend evenement, powwow of familiebijeenkomst”.