NATIVE AMERICAN CULTURE HAL

Ook aankomende editie vindt je bij ons weer de cultuurhal waar de authentieke Native Americans hun powwow-dansen laten zien.
Verder is de hal gevuld met winkeltjes met échte indiaanse artikelen, boeken over indianen, tipis, en nog veel meer…

nativehall_bob

Hoe het begon…

In 1996 haalde Bob de Jong de eerste Native Americans naar Nederland. Niet alleen voor de Western Experience, maar ook voor een theatertour.
De groep die Bob naar Nederland haalde heette de First Nations Dance Company, opgericht door Richard Donaghey.

Een Pow Wow is een culturele bijeenkomst waar waar Noord Amerikaanse identiteit  wordt gevierd. Tijdens een Pow Wow komen leden van verschillende stammen bij elkaar om samen te dansen, muziek te maken en om oude vrienden te ontmoeten. Sinds het einde van de vorige eeuw is de populariteit van de Pow Wow flink toegenomen, er vinden er duizenden per jaar plaats.  Publiek is daarbij welkom, maar toch mag een Pow Wow niet worden beschouwd als een commerciële gebeurtenis en ook niet als puur entertainment. Het karakter van een Pow Wow wordt vooral bepaald door de spirituele en sociale betekenis die dit evenement heeft voor de Native Americans.

Wat we u bij de Western Experience willen laten zien zijn de Pow Wow dansen in verschillende onderdelen. We kunnen u niet alles laten zien, maar we proberen met een zo divers mogelijk programma te komen.

native american
native american