GESCHIEDENIS

website029

Western Experience organiseert momenteel de Western Experience Winter Editie (Brabanthallen) en Western Experience Summer Festival (Autotron).
Dit doen wij in samenwerking met Libéma.

Western Experience staat van oudsher bekend als de organisator van het grootste en gezelligste countryfestival van Nederland. Oprichter van de Western Experience is Bob de Jong († 2013). Zoon Marc nam na zijn vader’s dood het stokje over en is samen met festival director Ivo van der Bijl verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de twee festivals.

De twee worden ondersteund door een team van enthousiastelingen, die zich elk jaar weer tomeloos inzetten om de festivals tot een succes te brengen. Of dat nu de vloerenleggers, de kramenbouwers, de inkom-meisjes, de bewaking, de jongens van het geluid, de artiesten en dj’s, de dansgekken, paardenmannen of de indianenkenners zijn: allen hebben ze één doel: u als bezoeker vermaken!

Bob de Jong was niet alleen de oprichter van de Western Experience en de bedenker van de theatershow Country Music Hall of Fame, maar hij was ook een bekend televisiepresentator, rallyrijder en journalist. Hij nam o.a. zeven jaar deel aan het Wereldkampioenschap Rally en was vijf maal kampioen van Nederland. Als journalist schreef hij jarenlang voor Autovisie en versloeg hij een aantal jaren de WK Formule 1 in ‘Langs de Lijn’ op de radio.

Vervolgens was hij tien jaar lang Chef Sport bij Veronica TV. Behalve voor het televisieprogramma de Heilige Koe, dat hij meer dan 20 jaar produceerde, was Bob de Jong verantwoordelijk voor programma’s als De Gouden Koets, Transport Magazine, Western Lifestyle, Als je van Paarden houdt… en heel veel sportshows.

Hij organiseerde o.a. de Veronica Strandraces in Scheveningen, de verkiezing Voetballer van het Jaar, het Veronica IJsgala, het Indoor Motorsport Gala in Ahoy, diverse Supercrosses, alsmede het eerste American Football Toernooi in Nederland.

bobdejong